OPERATORI

PID-CONTROLER


PID- operatori Cum lucrează PID-operatori? Funcția controlerului constă în măsurarea temperaturii cazanuloui și temperaturii gazelor arse, la ieșirea din cazan , dispozitivul la fel automat reglează puterea injecției aerului. Utilizatorul setează temperatura apei din cazan. Selecție atentă a raportului carburant / aer este o garanție de înaltă eficiență a procesului de ardere. Comparativ cu controlul clasic, economia de combustibil este de până la 30%! Avantajele și beneficiile ale utilizării de PID-control - Economia: economie semnificativă, de carburant, chiar până la 30% , extinderea ciclului de combustie de până la 3-5 ore în raport cu controler clasic - Mediul: reducerea emisiilor de praf și gaze în atmosferă, temperatura gazelor arse scăzută - Ergonomie: operare simplă - regulatorul se adaptează automat la parametrii cazanului - Durată de viață lungă a schimbătorului de căldură, rezistență înaltă a elementelor din fier - O temperatură stabilă a apei în sistem, vibrațiile nu depășeasc 1 ° C - Schimbarea tipului de combustibil nu necesită intervenție în stabilirea operatorului și lucrul corespunzător cu noul tip de combustibil, operatorul se adaptează propriu - Lipsa condensării apei în camera de schimbător de căldură. 1. Schema cazanului cu un controler clasic 2. Schema de control a cazanului, echipat cu PID-algoritm Compania DEFRO își rezervă dreptul de a modifica, fără notificare, în parametrii tehnici, echipamente și caracteristicile tehnice ale produselor oferite. Informațiile furnizate pe acest site nu constituie o garanție în sensul art. 4 din Legea din 27 iulie 2002 privind condițiile speciale de vânzare de consum și de modificare a Codului Civil (Decretul Guvernului Republicii Polonia), aceste informații, de asemenea, nu constituie o descriere a mărfurilor, în sensul art. 4 alin. 2 din Regulament. Acest site web nu este o ofertă în sensul art. 66 din Codul civil.
MZ-CONTROLER


Tipul termostat DEFRO MZ este conceput pentru a servi o vană de amestec cu trei căi sau o cruce, cu capacitatea de a conecta o pompă sumplimentara. Acest controler are o funcție de control al vremii, posibilitatea de a conecta control al camerei, și se poate lucra cu un controler master (cum ar DEFRO AG LUX, AG LUX PID), instalat pe cazan. Un alt avantaj al dispozitivului este de a proteja temperatura apei de retur, care îndeplinește funcția de protecție împotriva apei de fierbere într-un scurt circuit al cazanului sau reducerii temperaturii apei de retur care este introdusă în cazan.

II. principiul de funcționare

Principiul de funcționare al supapei este de a amesteca hrana circulatia apei calde cu apa ce se întoarce din circulație de încălzire, pentru setarea temperaturii dorite și sprijinul acestuia la un nivel constant.

Conectat la fiecare supapă pompa ajută la distribuirea apei într-o instalație care nu se bazează pe un ciclu gravitațională.

Pompa trebuie stabilite amestec senzor ventil și temperatura trebuie să fie situate în aval de supapă și pompa pentru a realiza robinetul de reglare a temperaturii mai precis la priză.

Notă: În cazul în care controlerul de valvă operează atât în conturul general al controlerului a cazanului, pompa trebuie să fie conectata la unitatea de control a cazanului (de ieșire în controlerul DEFRO MZ nu este conectata pompa).

Management se efectuează cu ajutorul unui buton rotativ impulsator.

Intra în meniu și prin aprobare vin setările prin apăsarea butonului rotativ. Rotiți cheia, utilizatorul poate vizualiza meniul funcțiilor. Pentru a merge la meniul a nivelului următor, apăsați EXIT.

Într-un mod similar se pot schimba toate setările. Controlor DEFRO MZ poate coopera cu tipul controler DEFRO AG LUX, AG LUX PID, instalat pe cazan prin intermediul conectarii a cablului RS (opțional). În acest caz, după înregistrarea controler de valvă (DEFRO MZ), operatorul de program de instalare meniu pe cazan, toate modificările efectuate în unul dintre aceste controlere vor fi actualizate automat pe ambele dispozitive.

II.a) Fereastra principală

În timpul funcționării normale, operatorul, pe ecran grafic arată fereastra principală, care prezintă:

- Temperatura supapei,

- Set de temperatură,

- Procentul de deschidere a supapei,

- Starea dispozitivului.

Rotițind impulsatorul, puteți schimba cu ușurință temperatura dorită.

După apăsarea impulsatorului, utilizatorul se mută la meniul principal.

Pentru a schimba rapid aspectul ferestrei principale și a vedea nivelul de temperatură al celuilalt senzor, trebuie doar să apăsați și țineți apăsat butonul EXIT pentru câteva secunde. După selectarea "senzorul de temperatură", în fereastra principală va afișa temperatura supapei, și revenirea extern. Dacă meniul este selectat programul de instalare senzor ca un dispozitiv separat, în acest caz, ecranul secundar va fi disponibil: "Temperatura camerei". În fereastra principală a submeniului se indică temperatura în camera, temperatura setată a supapei și abaterea de la supapa de temperatură stabilita, se calculeaza pe baza de vreme sau cronometrul saptamanal.

Pe partea dreapta a cadrului de afișare este starea dispozitivului, care, în conformitate cu simbolul, următoarele informații despre dispozitiv:

1. Supapa este oprita în meniu 2. supapă este inclusă în meniul 3 (creșterea), supapa este pornita, dar operatorul este în modul de protecție a retragerii 4. controler efectuează calibrarea a supapei; în acest moment pompa se oprește pentru a limita furnizarea de apă, a cărei temperatură în acest moment nu este monitorizata, 5. controler în camera de control, 6 (unda) Controler în camera de control, dar camera nu este pe deplin încălzit, controlerul 7. Modul de control încălzit .

II.B) LED-uri de informare

Pe partea dreaptă a ecranului sunt trei indicatori care informează cu privire la statutul de acționare. Primul indicator arată lumini manual atunci când acest mod este activ. Dacă acest LED este impulsuri, acest lucru înseamnă că calibrarea nu este încă complet supapa. În acest caz, așteptați până când LED-ul nu mai clipește sau, dacă se dorește, opriți funcționarea supapei, care nu este sincronizarea completă.

Două LED indică conectarea pompei. În cazul în care pompa funcționează, LED-ul pompei este întotdeauna on. Dacă valva trece în modul calibrare și pompa va fi inclusă în meniu, LED-ul va pulsa. În timpul calibrării, pompa este oprită pentru a preveni schimbarea temperaturii apei.

Pompa se va porni automat atunci când calibrarea este completă in supapa.

Al treilea indicator informează că robinetul este în (statul în mișcare) stare de funcționare.

III. Meniul principal

III.A) set-point temperatura

Cu această opțiune, setați temperatura dorită, care ar trebui să susțină supapa. În timpul funcționării normale, senzorul de temperatură a vanei este menținută la un nivel de temperatură predeterminat al vanei.

III.B) On-statut

Această opțiune este conceput pentru a permite supapei de amestec. În cazul în care opțiunea este gri, el este aproape de piața. Atunci când supapa este oprit, pompa nu funcționează bine. În ciuda stării OFF a supapei, atunci când este conectat la controlerul de rețea, întotdeauna vine calibrat. Această caracteristică protejează întregul sistem de operarea spontană a vanei.

III C) Valve de calibrare

Această caracteristică reglează setarea inițială a supapei. Pe parcursul calibrării supapa este instalată într-o poziție sigură, adică, în cazul CH supapei - în poziția complet deschisă, iar cazul vanei de încălzire prin pardoseală - la poziția închis.

III . D) Selectați Ecran

Cu această funcție, puteți modifica aspectul (fereastra principală) ecran cu setările de afișare, și a comuta supapa pentru a afișa temperatura alți senzori. După alegerea afișarea senzorilor de temperatură în fereastra principală va afișa temperatura supapa, și returnarea extern. Selectarea afișajului face ca supapa să fie afișate în fereastra principală și temperatura curentă setată și procentul deschiderii supapei (întredeschisă).

Dacă programul de instalare senzorul de meniu selectat ca o unitate independentă, în acest caz, va fi afișat un ecran suplimentar: Temperatura camerei. În acest caz, fereastra principală va afișa temperatura camerei specificat pentru supapa și abaterea de la supapa de temperatură stabilit, calculată pe baza de vreme sau cronometrul saptamanal.

III.e) meniu a programului de instalare

Funcții incluse în meniu, programul de instalare va fi descris în detaliu în secțiunea următoare a acestui ghid.

III.f) Manual

Când selectați modul manual, utilizatorul poate controla manual procentul de deschidere supapa și pornirea sau oprirea pompei.

III.g) Limba

Utilizatorul selectează versiunea în limba a controlerului.

III.h) Setare din fabrică

Controlerul este pre-configurat pentru modul de operare. Cu toate acestea, ar trebui să fie adaptată la nevoile utilizatorului. În orice moment vă puteți întoarce la setările din fabrică. Activează opțiunea setările din fabrică șterge automat toate setările de utilizator și stabilește configurația producătorului. Din acest punct, puteți re-seta propriile parametri.

IV. Meniul programului de instalare

IV.a) Senzor cazan

În acest submeniu, utilizatorul specifică parametrii de bază de protecție a cazanului și porniți pompa.

IV.a.1) Protecția Întoarcere

Această funcție vă permite să setați protecția cazanului de a fi lovit de apa rece se întoarce din circuitul principal, care pot provoca coroziune de temperatură scăzută a cazanului. Protecția închide supapa pana momentul temperatura atinge nivelul dorit. După aplicarea acestei funcții, utilizatorul stabilește nivelul minim acceptabil de temperatura apei de retur.

IV.a.2) protecția cazanului

Protecția împotriva căldurii apei de retur este proiectat pentru a preveni o creștere periculoasă a temperaturii cazanului. Utilizatorul setează temperatura maximă admisibilă a apei de retur. În cazul unei creșteri a temperaturii periculoase, supapa se deschide la temperatura de încălzire pentru sistemul de întreaga locuință, pentru a răci cazanul. Această caracteristică este inclusă ca standard (poate fi dezactivat numai în meniul de service).

IV.a.3) Pompa

Această opțiune vă permite să selectați modul de funcționare a pompei. Pompa va fi activat: întotdeauna (pompa funcționează în mod constant, indiferent de temperatura), nu (pompa este oprită permanent și regulatorul controlează supapa numai) de mai sus pragurile (pompa este activat când valoarea setată depășește set).

Dacă pompa este conectată bucla de control a cazanului, deconectați controlerul, de locuri de muncă valvă DEFRO MZ.

IV.b) de tip supapă

Cu această setare, utilizatorul selectează tipul de valvă care reglează:

Încălzire centrală - instalat în cazul în care este necesar să se reglementeze temperatura din circuitul CH.

FLOOR HEATING - stabilit atunci când este necesar pentru a controla temperatura din circuitul de încălzire în pardoseală. Supapă de încălzire prin pardoseală protejează sistemul de niveluri periculoase de temperatură. Dacă valva este setat să funcționeze CO, iar acesta va fi inclus în modul de protecție de încălzire prin pardoseală, caz în care poate deteriora sistemul de încălzire prin pardoseală.

IV.c) Mod de funcționare

Utilizatorul poate selecta modul de operare:

Modul Standard - regulatorul menține temperatura dorită la ieșirea din valva.

Regulator cameră Administrare menține temperatura necesară înainte de supapa până regulatorul de cameră nu se informează despre încălzirea spațiului complet (contact deschis). În acest caz, temperatura setată va fi redusă la nivelul stabilit pentru temperatura camerei parametrii de reducere (program de instalare meniu). Temperatură redusă set nu va fi afișat pe ecranul principal al controlerului. Informații că regulatorul camerei raportat încălzire completă cameră, simbolul va fi afișat regulatorul cameră (always-on, nu LED pulsează).

CONTROL METEO - set valve temperatura depinde de temperatura exterioară și se calculează pe baza parametrilor specificate în meniul de opțiuni, caracteristicile meteo.

Cameră și MANAGEMENT vreme

- În acest mod regulatorul ambiant atinge o temperatură predeterminată, iar supapa funcționează ca o vreme de management (în conformitate cu parametri de performanță VREMEA). După încălzirea spațiului complet la o supapă regulator de temperatură predeterminată începe să funcționeze într-o cameră de control (atunci când temperatura dorită în cameră). În timpul funcționării supapei în acest mod, afișajul clipește alternativ un simbol al vremii și camera de control. După atingerea temperaturii setate, acesta este afișat în modul de control al camerei de control (atingerea temperaturii camerei dorite).

IV.d) Modul Vară

În acest mod, regulatorul închide CO supapă, pentru a evita încălzirea spațiului inutile, iar în cazul cazanului (trebuie să includă protecția întoarcere!) Temperatura este prea mare, valva va fi deschis în modul de urgență. Acest mod nu este activat, în cazul încălzirii controlului pardoseală supapei.

IV.e) timp de deschidere

Acest parametru determină timpul necesar pentru a deschide actuatorul la 0% la 100%. Acest timp trebuie să fie ajustate în conformitate cu actuatorul stabilit (indicat pe eticheta).

IV.f) masura Break

Acest parametru determină frecvența de eșantionare a temperaturii (control) apă pentru valva, adică, sensibilitatea vanei. Dacă senzorul indică o schimbare a temperaturii (abatere de la valoarea țintă), supapa electric este ușor deschis, sau acoperi un pas fix pentru a reveni la temperatura setată. Este mai mare valoarea, cu atât mai mare inerția a temperaturii controlate.

IV.g) o singură funcție

Acesta este pasul maxim o singură dată (sau prizakrytiya întredeschis) ce valva poate efectua timp de o temperatură probă. Dacă este aproape de o temperatură predeterminată, o etapă se calculează pe baza parametrilor WSP-proporție. Funcția unității mai mici, mai exact va atinge nivelul dorit de temperatură și temperatura setata va fi stabilită pentru o perioadă mai lungă.

IV.h) la temperatura camerei redusă

Această funcție determină valoarea reducerii temperaturii valva cand regulatorul camerei atinge o valoare predeterminată (în cameră). Această caracteristică este disponibilă numai în combinație cu un termostat de camera standard (on-off).

IV.i) Coeficientul de proporționalitate

Coeficientul de proporționalitate utilizat pentru determinarea etapa a vanei. Mai aproape de nivelul temperaturii țintă, pas va fi mai puțin. Dacă acest raport este ridicat, supapa va ajunge aproape de deschiderea ținte care nu este foarte precisă. Procentul de deschidere incrementale calculat prin formula: (TEMP_ZADANNAYA - TEMP _DATCHIKA) * (WSP_PROPORCJON / 10)

IV.j) deschidere minimă

Acest parametru specifică deschiderea supapei minim. Cu această opțiune, puteți lăsa ventilul ușor deschisă pentru a menține debitul minim.

IV.k) Direcția de deschidere

În cazul în care conexiunea a supapei la regulatorul, se dovedește că acesta trebuie să fie conectat dimpotrivă, nu este nevoie pentru a comuta, schimbați acest parametru în direcția de deschidere.

Stinga*

DREAPTA *

IV.l) Temperatura maximă de pardoseală

Aceasta este temperatura maximă care nu va deteriora sistemul de încălzire prin pardoseală. Aceste setări de temperatură utilizat atunci când supapa este setat la încălzire prin pardoseală. După atingerea această temperatură, există închiderea completă a supapei, iar utilizatorul va primi un mesaj corespunzător. Dacă se ajunge la temperatura maximă de podea, funcția de protecție a cazanului se închide. În acest caz, o prioritate mai mare va fi protecția încălzire prin pardoseală.

IV.m) Caracteristici Vremea

Cu această opțiune puteți seta supapa de reglare a temperaturii pentru valorile respective ale temperaturii exterioare. Pe baza setului de puncte, calculat intermediar.

Temperatura la -20

Temperatura la -10

Temperatură 0

Temperatură pentru 10

Curba de încălzire - curba, prin controlerul determină temperatura dorită în funcție de temperatura aerului ambiant. In controler noastră, această curbă este construit pe baza celor patru puncte de temperatura selectată pentru valorile corespunzătoare ale temperaturii exterioare. Temperatura set trebuie să fie desemnat pentru temperatura exterioară -20 ° C, -10 ° C, 0 ° C și 10 ° C. Mai multe puncte construirea curba, mai mare precizia care permite forma flexibila. În acest caz, patru puncte sunt cele mai optime pentru realizarea de înaltă precizie și ușurința de configurare a curbei.

În cazul în care parametrii controlerului noastre:

XA = -20ºC, XC = 0ºC,

XB = -10ºC, XD = 10ºC,

YA, YB, YC, YD - nivele de temperatură definite pentru valve temperatura exterioară corespunzătoare: XA, XB, XC, XD

O1 - creșterea temperaturii de funcționare stabilit

Creșterea / scădea temperatura set este mai mare / mai mică, având în vedere temperatura curentă afișată pe ecranul principal. Această schimbare conduce la o schimbare automată a curbei de încălzire pe valoarea variabilei. Această schimbare este de a adăuga la parametrii schimbări YA, YB, YC, YD în nivele de temperatură O1.

Formula de calcul a temperaturii curentului dată:

în cazul în care:

X - temperatura actuală a aerului,

Y - valoarea de referință calculată

IV.n) Anti-stop pompă

După activarea acestei opțiuni, supapa pompa este activata la fiecare 10 zile timp de 2 minute. Această caracteristică previne stagnarea apei în sistem este sezonul de încălzire.

IV.o) Sensibilitate impulsatora

Această funcție determină viteza de reacție de control în timpul unei impulsatora buton de control turn (unde 1 înseamnă răspuns rapid și lent 3).

IV.p) Măsurarea temperaturii exterioare

Cu această setare, puteți specifica intervalul, prin măsurarea temperaturii este medie. Temperatura aerului exterior este măsurată continuu, dar din când în când este medie.

IV.r) Schimbarea supapei de referință

Acest parametru determină numărul de grade vor fi ridicat sau coborât când schimbarea unitate din temperatura camerei (vezi. Diferența de temperatură a spațiilor) temperatura vanei. Această funcție este activă numai cu termostat de cameră sau senzor TECH cameră separată (opțional) și este strâns legată de spațiul parametrilor diferența de temperatură. Supapa de reglare a temperaturii, in acest caz, se efectuează în mod continuu.

IV.s) diferența de temperatură de cameră

Această setare specifică o singură schimbare a temperaturii curent camerei (până la 0,1 ° C), la care schimbarea va fi determinată de temperatura dorită a supapei (funcția este activă numai cu termostatul de cameră sau TECH senzor cameră separată).

Exemplu:

Setare: diferență de temperatură de cameră 0,5 ° C

Setare: Schimbarea supapei de temperatură stabilit 1 ° C

Setup: Supapa de temperatura set de 40 ° C

Setup: Temperatura set de regulatorul de interior +23 ° C

Cazul 1. Atunci când temperatura camerei crește până la 23,5 ° C (0,5 ° C), supapa acoperi până la un nivel predeterminat 39 ° C (1 ° C).

Cazul 2. Dacă temperatura camerei scade la 22 ° C (1 ° C), supapa se va deschide ușor până la un nivel predeterminat de 42 ° C (2 ° C).

IV.t) Senzor

Această funcție este determinată de un senzor cu care autoritatea de reglementare va capta temperatura camerei: - independent - un controller senzor suplimentar DEFRO MZ (nu sunt incluse, disponibil la un cost suplimentar), conectate în paragraful care descrie senzorul camerei (cablu cu două fire); - Senzor de temperatură de cameră (măsurarea temperaturii camerei va fi de control al camerei activ senzor).

V. Standby

Atunci când faceți clic pe butonul de controller Standby (Standby), toate dispozitivele de acționare vor fi dezactivate. Acest buton este utilizat atunci când aveți nevoie pentru a trece imediat pe toate dispozitivele.

VI. Protecție

Pentru a asigura maximum de siguranță și de funcționare ireproșabilă, regulatorul este echipat cu o anumită protecție. În cazul unei situații de alarmă, alarma va suna și pe display apare. Pentru a restabili funcționarea controlerului, apăsați impulsatora.

În modul de urgență, există posibilitatea de lucru manual, dar trebuie să vă asigurați mai întâi că astfel de acțiuni nu va cauza deteriorarea sistemului.

Controlerul este echipat cu următoarele protecția urgență:

1. alarma de temperatura - opri robinetul de control al temperaturii și supapa de cea mai sigura pozitie. In acest caz, supapa va fi încălzire prin pardoseală închisă, supapa de încălzire centrală este deschisă.

2. Alarmă - senzor valve - informeaza conectat incorect senzor sau deteriorarea supapei. Acesta este un senzor strategic pentru operarea supapei, așa că trebuie să fie înlocuit imediat.

3. Alarmă - Senzor retur - informeze dacă protecția a fost activată întoarcerea și senzorul supapei de retur este deteriorat. Ar trebui să verificați întoarcerea sau înlocuiți senzorul. Această alarmă poate fi dezactivată prin dezactivarea funcțiilor de securitate a reveni în cazul în care circuitul nu include protecție împotriva apa de fierbere în cazan. Acest închidere poate cauza deteriorarea gravă a cazanului sau a sistemului.

4. Alarmă - Senzor meteo - pornit atunci când se blochează în afara senzor de temperatură. Acest semnal poate fi oprit, dacă este instalat corect senzor defect. Semnalul nu va funcționa în cazul în care modul de operare a supapei este setat la altceva decât "un control de vreme". Autoritatea de reglementare are o protecție rețea WT siguranță tubular 1,6a.

NOTĂ: Nu utilizați o siguranță cu o valoare mai mare. Fuse cu o valoare mai mare poate deteriora regulatorul.

VII. Serviciul tehnic

Înainte de începerea sezonului de încălzire și în timpul sezonului, tu ar trebui să monitorizeze starea firelor regulatorului DEFRO MZ. Trebuie să verificați, de asemenea, controlor muntele, curățați de praf și alte impurități.

Parametrii tehnici:

Gama de reglare a temperaturii 8 ° C: 90 ° C

Sursa de alimentare 230V / 50Hz + / - 10%

Consumul de energie max. 4W

Stabilitatea termică a senzorilor de -25 ° C: 95 ° C

Temperatura mediului ambiant este de 5 ° C: 50 ° C

Sarcina pe fiecare 0,5A ieșire

Element de siguranță 1.6a

ATENȚIE